TotalSoft este alături de Europharm Distribuție în procesul de digitalizare a proceselor interne

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, anunță implementarea și integrarea soluției Financiar-Contabile din cadrul Charisma ERP pentru distribuitorului de medicamente Europharm Distribuție. 

Acesta este cel mai recent dintr-un lung șir de proiecte începute încă din 2004 care au vizat eficientizarea activității, a interacțiunii cu partenerii de business ai Europharm Distribuție, gestiunea comenzilor online, WMS, managementul rutelor de livrare și o raportare managerială complexă cum ar fi: analiza de venituri si cheltuieli pe centre de cost sau rapoartele de profit si pierdere.

Acest modul completează soluția Charisma ERP, asigură acuratețea datelor, informații la zi și în timp real, un mod de lucru mult mai facil și efort limitat pentru modificarea sau adăugarea de noi fluxuri de lucru.

În anul 2019, TotalSoft a oferit sprijinul și asistența tehnică necesară pentru ca Europharm Distribuție să devină prima organizație farmaceutică care a reușit să scaneze cutii de medicamente in Sistemul National de Verificare a Medicamentelor.  Succesul acestui proiect este salutat chiar de Organizatia de Serializare a Medicamentelor din România (OSMR) care menționează pe site-ul sau „Felicităm distribuitorul angro Europharm Distribuție și companiile care furnizează aplicațiile software în depozitele sale logistice implicate în parcurgerea cu succes a acestei etape importante din implementarea națională!”.

Marius Grămadă  – IT Managerul Europharm Distribuție, spune ce a contat în alegerea ca partener a TotalSoft: „Am avut încredere că TotalSoft ne poate oferi produse potrivite businessului nostru, care să înglobeze întreg know-how-ul de distribuție dobândit în cei 16 ani de colaborare, produse care să corespundă unei piețe cu reglementări speciale, cum este cea pharma”.
„Pentru Europharm Distributie, investiția in soluțiile implementate se ridică până acum la 1 milion de euro. Investiția în tehnologie, a fost cea mai bună decizie ce a stat la creșterea sănătoasă si controlată a Europharm Distribuție. Toate soluțiile dezvoltate au fost în acord cu reglementările specifice din Ghidul de Bună Practică de Distribuție a medicamentelor.”

Colaborarea dintre TotalSoft și Europharm Distribuție a început în 2004, prin implementarea unei soluții software pentru managementul activității de distribuție, iar în 2012 Europharm Distribuție a decis achiziționarea sistemului Charisma ERP prin intermediul căruia a digitalizat continuu activitățile si procesele de business, în concordanță cu reglementările și cerințele pieței.