Europharm Distribuție a finalizat procesul de extindere a depozitului din Chitila

Compania Europharm Distribuție, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața distribuției de medicamente, a finalizat procesul de extindere a depozitului Chitila Logistic Warehouse.

Procesul de extindere și modernizare a depozitului a demarat în primăvara acestui an.

În urma acestei investiții, suprafața depozitului a crescut de la 3.540 mp la 5.300 mp, iar capacitatea de depozitare (la temeraturi de 15-25 grade C) s-a extins cu 24%, ajungând la 9.234 paleți. De asemenea, capacitatea de depozitare la temperaturi de 2-8 grade C s-a extins cu 14%, la 1.000 mc.

Depozitul a primit autorizarea Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, conform normelor în vigoare.

Decizia de extindere a fost luată ca urmare a atingerii capacitații optime de încărcare încă din primele luni ale acestui an.

„Considerăm serviciile logistice ca fiind una din principalele linii de business ce aduce plus valoare atât companiei, cât și partenerilor pentru care prestăm aceste servicii. Ca atare, timp de 10 ani, Europharm Distribuție a investit în acest sector, în special în anul 2020. Și tot în acest an, am investit în eficientizarea proceselor, prin dezvoltarea softului utilizat în gestionarea depozitului dedicat serviciilor logistice astfel încât să permită interfațarea automată cu SAP-ul, reușind să automatizăm comunicarea cu partenerii noștri”, a declarat directorul de logistică al Europharm Distribuție, Andrei Oprea, citat într-un comunicat remis 360medical.ro.

Investițiile vor continua și anul viitor, pe măsură ce piața de distribuție va continua să se dezvolte, potrivit companiei.

“În acest moment, pe platforma logistică extinsă, Europharm Distribuție asigură peste 25 de tipuri de servicii logistice pentru unii dintre cei mai mari producători de medicamente din piață”, a mai spus Andrei Oprea.

Spațiile Europharm Distribuție sunt echipate cu sisteme performante de climatizare și monitorizare, cu sisteme de securitate, precum și cu sisteme sustenabile de întreținere, de tip “green energy”.

Potrivit rezultatelor financiare publice de la Ministerul Finanțelor, Europharm Distribuție şi-a majorat cu 4% afacerile în 2019, până la 829 milioane lei, consolidându-și creșterea și poziția în topul distribuitorilor de medicamente.