Andrei Oprea – prezent la Supply Chain & Logistics Forum 2023

La conferința organizată pe 27 Octombrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, specialiștii din domeniul logisticii au discutat despre provocările post-pandemie ale industriei, de gestionarea eficientă a situațiilor neprevăzute sau adaptarea strategiei pentru menținerea stabilă a fluxului de aprovizionare.

Pentru noi, pandemia a adus multe schimbări, iar flexibilitatea a fost cuvântul de ordine în fiecare zi, pentru că a trebuit să asigurăm distribuția medicamentelor, la nivel național, în această perioadă. Am reușit să menținem fluxul de supply chain în parametrii normali prin planificarea eficientă, parteneriate solide cu furnizorii și clienții și adaptabilitate în față schimbărilor. În această perioadă, nu a fost singular momentul în care am sprijinit acțiunile Ministerului Sănătății, fie că vorbim despre distribuirea vaccinului sau furnizarea de materiale spitalelor.
După începerea războiului în Ucraina, am reușit să integrăm în echipa logistică colegi din Ucraina, iar sistemul WMS pe care îl utilizăm ne-a permis să avem o comunicare facilă, fără ca unul să știe limba celuilalt.

Acum 5 ani, am reușit să schimbăm întreaga flotă la una hibridă și pot spune că a avut un rezultat pozitiv din punct de vedere al costurilor de întreținere și utilizare. Acum încercăm să trecem spre zona electrică pentru mașinile mici. Anual, avem întâlniri cu producătorii de mașini și cu furnizorii de sisteme de menținere a temperaturii, alături de care testăm posibilitatea de a utiliza VAN-uri 100% electrice în distribuția last mile.
VAN-urile actuale asigură o autonomie de 70 km, dacă sunt 20 grade afară.

Anul acesta, am reușit să avem primul depozit verde la Craiova, care beneficiază de energie electrică produsă de panourile solare, iar până în 2025 ne așteptăm să implementăm aceleași sisteme și la depozitele centrale.

a declarat Andrei Oprea, Director de Logistică Europharm Distribuție