Europharm Distribuție investește peste 1 milion de euro în extinderea flotei de transport

Europharm Distribuție a finalizat investiția de peste 1 milion de euro privind achiziționarea a 31 de noi autoutilitare Mercedes-Benz Sprinter, ca parte a procesului de modernizare si extindere a capacitaților logistice ale companiei.

Reînnoirea parcului de utilitare este una dintre etapele importante ale programului de dezvoltare a zonei de Supply Chain, aceasta fiind precedată de reorganizarea, în cursul anului trecut, a structurii de depozite la nivel național precum și de extinderea depozitului de servicii logistice farmaceutice aflat în Chitila.

Aceasta investiție aduce cu sine o creștere semnificativă a capacității companiei noastre de transport, de peste 30%, și în același timp, posibilitatea de a integra și oferi partenerilor noștri soluții fiabile pentru last mile delivery” a declarat Andrei Oprea, Director de Logistica al Europharm Distribuție.

Noile autoutilitare au fost configurate împreună cu specialiștii Autoklass si Mercedes-Benz astfel încât să asigure atât condiții optime pentru transportul de marfă, cât și confortul și siguranța șoferilor, prin intermediul sistemelor auxiliare ce oferă, printre altele, manevrabilitate și conectivitate sporite.

De asemenea, pentru a răspunde exigențelor privind transportul la temperatură controlată al medicamentelor, întreaga flota a fost dotată cu sisteme de izotermare, menținere și monitorizare a temperaturii Thermo King, proiectarea și implementarea sistemelor în conformitate cu specificațiile dorite fiind asigurată de către compania Termoport. Astfel, noile autoutilitare se aliniază standardelor de Buna Practica în Distribuție din piața farmaceutică, fiind calificate pentru transportul în condiții sigure a produselor cu regim de temperatură 2°-8° C, cât și 15°-25°C.

„Primele 10 unități complet utilate vor intra în utilizarea departamentului de logistica a Europharm Distribuție începând cu luna iunie, devenind astfel principalele autoutilitare destinate livrărilor last mile delivery.”, a mai adăugat Andrei Oprea.

Despre Europharm Distribuție

Europharm Distribuție este una dintre cele mai importante companii romanești de distribuție farmaceutică și servicii logistice, cu o activitate de peste 26 de ani pe piața locală.

Europharm Distribuție are două domenii principale de activitate:

Distribuție medicamente, prin care derulează activități de distribuție angro tradițională a unui portofoliu larg de produse aparținând furnizorilor locali și internaționali și comercizlizează produsele respective către toate tipurile de clienți care dețin autorizațiile necesare pentru comercializarea de medicamente (farmacii, lanțuri de farmacii, depozite, spitale etc.);

Servicii Logistice prin care furnizează servicii logistice producătorilor și furnizorilor, cum ar fi servicii de depozitare, manipulare, facturare, transport, livrare, precum și servicii logistice cu privire la distribuția de mostre, produse pentru studii clinice și materiale promoționale.

Rețeaua logistică Europharm Distribuție este formată din 9 depozite, distribuite astfel: 8 depozite în țară (Depozitul Central Chiajna, Baia Mare, Craiova, Cluj, Galați, Sibiu, Iași, Timișoara) și 1 Depozit de Servicii Logistice în Chitila, toate acestea certificate în acord cu standardul internațional de calitate ISO 9001:2015.